Pınar Et

Pınar Et

Türkiye’nin ilk özel girişim entegre et tesisi olarak kurulduğu 1985 yılından bu yana tüketicilerine hijyenik, sağlıklı, lezzetli ve yenilikçi ürünler sunan Pınar Et, şarküteri ve dondurulmuş et ürünleri pazarında lider konumda yer alan, bugün 5 kategoride 350’den fazla ürün sunan Şirket; şarküteri, dondurulmuş et ürünleri, dondurulmuş unlu ürünler, dondurulmuş deniz ürünleri ve işlenmemiş et ürünleri kategorilerinde geniş ürün portföyü ile tüketicilerinin beklenti ve taleplerine cevap vermektedir.

İşlenmiş et sektöründe salam ve sosis şarküteri ürünleri ile 2019’u lider olarak geride bırakan Pınar Et, dondurulmuş et ürünleri, unlu ürünler ve balık ürünleri ile pazarda fark yaratmaktadır.

Başarılı büyüme performansını her kategoride payını artırarak sürdüren Pınar Et’in toplam şarküteri ciro pazar payını %21,9 olarak gerçekleşmiştir. Pınar Salam ve Pınar Sosis ile kategorilerinde liderliğini koruyan Pınar Et; Pınar Sucuk ile %11,7 ciro pazar payına,  Pınar Salam’la %49,9 ciro pazar payına ulaşırken, Aç Bitir ile sürekli büyüyen dilimli salam pazarında da birinciliğini sürdürmüş, Pınar Sosis’in %45,2’lik ciro pazar payı ile de sosis kategorisinde liderlik pozisyonunu korumuştur. Pınar Et, 2018 yılında %17’lik pazar payı ile dondurulmuş et ürünleri kategorisinde tüketicilerin tercih ettiği marka olurken, dondurulmuş unlu ürünlerde %18 pay ile ikinci sırada yer almış, deniz ürünlerinde ise %32 ciro payına ulaşarak liderliğini sürdürmüştür. 2019 yılında çoğunluğu yakın coğrafyalarda yer alan 20’den fazla ülkeye ihracat yapan Pınar Et, 6,9 milyon ABD Doları tutarında toplam ihracat cirosu gerçekleştirmiştir.

Kaliteyi, müşteri memnuniyetini ve verimliliği artırmaya yönelik yatırım çalışmalarını sürdüren Pınar Et, modernizasyon ve ek kapasite yatırımlarını sürdürmüş, bu kapsamda  Ören Besi Çiftliği, 2015 içerisinde gerçekleştirilen yenileme çalışmaları sonrasında faaliyete geçmiştir.

Yenilikçi vizyonunu tüm iş süreçlerine taşıyan Pınar Et, sektörde bir ilk olan araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin bir merkezden gerçekleştirilmesini sağlayan Pınar Et Ar-Ge Merkezi’ni 2017’de kurarak Ar-Ge çalışmalarının sonucunda tüketicileri için sağlıklı, güvenilir ve lezzetli ürünler sunmayı hedeflemektedir.  Bilimsel, teknolojik ve inovatif gelişmeleri takip eden Ar-Ge ekibi, kalitesini artırıp farklılaştırdığı ürünler ile pazardaki konumunu güçlendirmektedir.

Sektörü ile ilgili yönetmelik ve tebliğlerde belirtilen analizler de dahil olmak üzere birçok kimyasal ve mikrobiyolojik analizi yapma kabiliyetine sahip donanımlı bir laboratuvarı bulunan Pınar Et, gerçekleştirdiği iyileştirmelerle uyguladığı sistemi sürekli olarak geliştirmektedir. 2008 yılında aldığı 17025 Laboratuvar Yeterlilik Belgesi ile TSE’ye hizmet verebilecek yeterlilikte bulunan Pınar Et, 2019 yılında TSE ve müşterileri adına denetim yapan üçüncü parti denetim firmaları tarafından yapılan, tüm yönetim sistemlerini ve sosyal sorumluluk uygulamalarını kapsayan denetimlerden geçmiş ve yüksek puan almıştır.

www.pinar.com.tr

 
Paylaş
 
 
Bilgi Toplumu Hizmetleri