Çamlı Yem Besicilik
Yaşar Topluluğu’nun entegrasyon felsefesi altında, 1983 yılında yem üretimi ile faaliyetlerine başlayan Çamlı Yem Besicilik; bugün karma yem, kültür balıkçılığı, organik süt hayvancılığı, hindi besiciliği ve bitki besleme alanlarındaki faaliyetleriyle Ege’de ve Türkiye’de sektörün gelişiminde önemli rol oynamakta, yüzlerce çeşit ürünü ile çiftlikten sofraya gıda zincirinde güçlü bir tarım grubu olarak yer almaktadır.
Çamlı Yem Besicilik, tarımsal üretimdeki öncü ve yenilikçi kimliği ile bugün Türkiye’nin ve Ege’nin en başarılı tarım şirketlerinden biri konumundadır. Çamlı Yem Besicilik, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) “500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2018” listesinde 349. sırada, “Ege Bölgesi Sanayi Odası En Büyük 100 Şirketi” arasında ise 35. sırada yer almaktadır.
Tarım, hayvancılık ve balıkçılık sektörlerine inovatif ve sürdürülebilir ürünler sunan Çamlı Yem Besicilik; Çamlı (Büyükbaş Yem), Biofarm (Organik Gübre) ve Pınar Balık markalarıyla pek çok ilk kazandırmıştır. Sektörün sürdürülebilir büyümesini ilke edinen Şirket, Türkiye'de GLOBAL GAP (CFM) ve GLOBAL GAP (AQUA) standartları uyarınca denetlenerek belgelenen ilk firma olma özelliği taşımaktadır.
Şirket, 2018 yılında Türkiye’nin en modern ve aynı zamanda Avrupa’nın da sayılı büyük tesislerinden olan 375.000 ton/yıl kapasiteli büyükbaş ve kanatlı yemi fabrikasını Turgutlu OSB içerisinde faaliyete geçirmiştir. Fabrikada, Endüstri 4.0 ilkeleri göz önüne alınarak projelendirilen otomasyon sistemi ile tam izlenebilirlik, etkin yem hijyeni ve düşük enerji tüketimi sağlanmaktadır.
Büyükbaş yem (süt, besi, buzağı), küçükbaş yem ve kanatlı yemi üretimi yapan Çamlı Yem Besicilik, standart ürünlerinin yanı sıra çiftliklere özel ve fonksiyonel yemlerle ürün gamını zenginleştirmektedir. Şirket, uzman teknik ekibiyle üreticiye çiftlik yönetimi ve hayvan sağlığı uygulamalarında da destek vermeyi ve eğitimlerle üreticinin bilinçlenmesine katkıda bulunmayı sürdürmektedir.
Çamlı Yem Besicilik, Türkiye’nin en büyük organik çiğ süt üretim tesisi olan Organik Süt İşletmesi’ni 2011 yılında faaliyete geçirmiştir. Manisa-Beydere’de 1.566 dekar arazi üzerinde kurulu işletmede, organik tarım ve organik yem bitkileri üretimi de yapılmaktadır. Avrupa Birliği Organik Tarım Komisyonu’na akredite IMO Control tarafından gerçekleştirilen denetim ile “Organik Tarımsal ve Hayvansal Üretim Sertifikası” almaya hak kazanan işletme, sözleşmeli üretim yöntemiyle bölgede organik tarımı destekleyici bir rol üstlenmektedir.
Türkiye’nin ilk kültür balıkçılığı tesisi olarak yıllık toplam 8.000 ton balık üretim kapasitesi ile kültür balıkçılığında öncü rolünü sürdüren Çamlı Yem Besicilik, taze balık ürünleri kategorisinde 30 milyon Dolarlık levrek, çipura ve granyöz ihracatı yapmaktadır. Avrupa, Kuzey Amerika ve Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere 30 ülkeye ihracat gerçekleştiren Şirket, ulaştığı birçok ülkede pazar lideri konumundadır.
“Sürdürülebilir balıkçılık” konusunda uluslararası “Friend of the Sea” belgesine sahip olan Çamlı Yem Besicilik, Pınar Balık markası ile Türkiye’de “İyi Tarım Uygulamaları” sertifikası alan ilk firmadır. Şirket, 2018 yılında Pınar Balık markalı çipura ve levrek balıkları için ikinci kez “Üstün Lezzet Ödülü” alarak 3 yıl boyunca ‘International Taste and Quality’ lisansına sahip olmaya hak kazanmıştır. Çamlı Yem Besicilik, Türkiye akuakültür sektörünün ilk ve tek helal sertifikasına sahip firması özelliğini de taşımaktadır.
www.camli.com.tr