Yaşar Holding Nisan - Mayıs - Haziran, 2016

e-bülten

TÜRKİYE’NİN İLK BOYA FABRİKASI VE MARKASI DYO’NUN VE YAŞAR EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI’NIN KURUCUSU DURMUŞ YAŞAR’IN BÜSTÜ 22 NİSAN TARİHİNDE AÇILDI

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın kurucusu Durmuş Yaşar’ın anısını yaşatmak üzere yaptırdığı Durmuş Yaşar büstünün açılışı, Çeşme ilçesi Durmuş Yaşar Caddesi üzerinde yer alan parkta yapıldı. Büstün açılışına, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, Yaşar Topluluğu yöneticileri, çalışanları ve iş ortakları katıldı.

Yaşar Ailesi ve Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı adına konuşma yapan Selim Yaşar, “Yaşar ailesi için çok özel ve önemli olan bu günde, Dedemiz Durmuş Yaşar’ın adını yaşatmak üzere bu büstün açılışını yapıyoruz. Sanayici iş adamı kimliğinin yanı sıra, topluma katkı sağlamanın gereği ve önemine inanan Durmuş Yaşar, toplumun eğitim, kültür ve sanat ile gelişeceği inancıyla 1974 yılında Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın kurulmasına öncülük etti. Merhum Durmuş Yaşar; dürüst, herkes tarafından takdir edilen, cesur olmayı, tasarruf etmeyi, iyi niyet göstermeyi ve daima tebessüm etmeyi tavsiye eden, insanları, özellikle çocukları çok seven kıymetli bir insandı. Çeşme’yi de çok severdi. Ailemiz, Çeşme’nin geleceğindeki ışığı görerek bu bölgeye yatırım yaptı. Bugün Çeşme, Türkiye için iyi bir marka olma yolunda. Bugün burada katkılarından dolayı Çeşme Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Dalgıç’a, tüm Çeşmelilere ve büstün heykeltraşı, sanatçı Ahmet Uzun’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Selim Yaşar, “Kurucumuzun değerleri yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Vakfımız bu değerlerle topluma katkı sağlayan faaliyetlerini sürdürürken dedemiz Durmuş Yaşar’ın ismi, büst ile bu parkta yaşayacak” diye konuştu.

Törende konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ”Herşeyden önce Yaşar Ailesi’ne, Çeşme’ye yaptıkları yatırım, sağladıkları istihdam ve bölgenin tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı tüm Çeşmeliler adına teşekkür ediyorum. Bölgeye katkı sağlayan her insan ve kurum bizim için baş tacıdır. Merhum Durmuş Yaşar’ın isminin bu parkta yaşaması bizim için de gurur kaynağıdır” diye konuştu.