Yaşar Holding Nisan - Mayıs - Haziran, 2014

e-bülten

36. Dyo Resim Yarışması Basın Toplantısı Yapıldı.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, 36.Dyo Resim Yarışması iletişim çalışmaları kapsamında bir basın toplantısı düzenledi. Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar ve İdare Heyeti üyesi İdil Yiğitbaşı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Vakfın idare heyeti üyelerinin yanı sıra 36. Dyo Resim Yarışması Seçici Kurulu'nda bulunan Prof. Şeniz Aksoy, Prof. Aydın Ayan, Prof. Zafer Gençaydın, Yalçın Gökçebağ ve Prof. Cuma Ocaklı da konuşmacı olarak katılım gösterdi. Resim Sanatı, Türk Resim Sanatı'nın gelişimi ve bu gelişime Dyo Resim Yarışmaları'nın katkılarının anlatıldığı toplantıda 36. Dyo Resim Yarışması'nın başladığı ve başvuruların 29 Ağustos 2014 tarihinde sona ereceği bilgisi paylaşıldı.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar, yarım yüzyıla yaklaşan süreçte, sanat tarihine ve hafızalara da birbirinden ünlü ressamları ve eserleriyle kazınan Dyo Resim Yarışması'nın, özel sektörün resim sanatına verdiği en büyük desteklerden biri olduğunu vurguladı.

İlk düzenlendiği yıl olan 1967'de yarışmaya 91 sanatçının 271 eserle başvuruda bulunduğunu, 2012 yılında 35. kez düzenlenen yarışmaya ise 944 sanatçının 1.585 eserle katılım gösterdiğini belirten Yaşar, 2000'li yıllardan itibaren uluslararası boyut kazanan yarışmanın giderek artan bir ilgi görmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.